Арда може да зависи само от себе си в родния елит

ЦСКА

Отборът на Арда има голям индивидуален и отборен потенциал, с който да направи така, че да зависи само от себе си и върху крайните резултати в мачовете му да влияе единствено представянето на отбора, а не това на неговите противници. Ако тимът от Кърджали успява да поддържа постоянно добро игрово ниво, той със сигурност ще продължи да бъде фактор в елита и да запише възможно най-високо класиране. Нещо, което ще е адекватно на качествата на играчите, с които Александър Тунчев разполага.

Защото в момента Тунчев има по двама, че и по трима квалитетни футболисти във всяка една линия, с които Арда не само може да оказва сериозна съпротива и на най-добрите у нас, но и да им се противопоставя успешно.

Достатъчно е само да се изредят имената на стабилния вратар Анатолий Господинов, защитниците Умар Сако и Джалал Хюсеинов, полузащитниците Иван Тилев, Лъчезар Котев и Илия Юруков и нападателите Абубакар Тунгара, Станислав Иванов и Преслав Боруков, който вече вкара и първия си гол за националния отбор.

Закономерно е с такова качество очакванията към отбора да са големи, но най-важното в момента е всички в Арда да са спокойни, а не подвластни на напрежение, и да мислят мач за мач. На дневен ред е домакинството с Ботев Враца, което трябва да бъде спечелено, тъй като в противен случай успехът срещу Пирин в Блаоегвград в предния кръг няма да има стойност, ако не бъде затвърден с нови три точки срещу възможен съперник.

Author: Tyler Gonzales