Арда се разделя с директор през зимната пауза

ЦСКА

В Арда могат да преживеят сериозни промени през зимната пауза. Ръководството на клуба е разочаровано от настоящото управление и постигнатите резултати до момента през сезона. Към момента отборът заема десетото място с общо 10 точки, след 3 победи, 1 равенство и 2 поражения. Има предстоящи двубои с Левски и ЦСКА 1948.

Спортният директор Ивайло Петков е един от хората, чиято позиция може да бъде застрашена, пише „Тема Спорт“, тъй като в последното време все по-рядко бива забелязван в Кърджали. През май 2022-а година Петков подписа нов договор като спортно-технически директор, когато в клуба целта беше да не изпадане. Сега обаче, целите са различни и предизвикателствата пред Арда са големи.

Ивайло Петков

Тимът има амбиции за влизане в Топ 6 и да атакува Европа, но настоящите резултати не дават основание за оптимизъм. Отборът влиза в период с ключови мачове срещу Ботев Враца, Хебър Пазарджик, Крумовград, Етър и Славия. След това, през октомври, ги очаква сблъсък с Лудогорец.

Ако Арда не подобри представянето си до края на годината, може да има и нов треньор. Миналата пролет Александър Тунчев успя да запази своята позиция благодарение на седмото място и баража за Лигата на конференците, който обаче беше загубен от Левски.

Author: Tyler Gonzales