Беройци могат да покажат, че са мъже на терена

ЦСКА

Изключително трудна ситуация за отбора на Берое преди предстоящия му двубой поради три причини. Предстои му визита на втория Черно море във Варна, а заралии се намират в ужасна серия срещу „моряците“. Те са записали един равен и четири загуби в последните пет елитни мача с варненци, макар че последния двубой на „Тича“ завърши 1:1 през отминалата пролет.

Отделно Берое ще пътува за морето, след като записа две големи загуби, като при едната получи пет гола като гост от шампиона, а при другата – три у дома от завършилия на второ място през миналата кампания. В тези две срещи Берое не успя и да вкара гол.

Неприятно е също, че в тима на заралии се появи вътрешно напрежение, тъй като като играчите не били получили няколко заплати. От ръководството побързаха да уточнят, че са платили всичко на футболистите и са им обявили премия за мача във Варна, но има ли шефове, които биха твърдяли обратното.

Очевидно е обаче, че в последните си две срещи Берое направи крачка назад в спортно-техническо отношение под ръководството на Густаво Араголаса, а именно срещу най-силните проличава стойността на един отбор.

Сега заралии имат трета поредна възможност да убедят фенове и естети, че могат да дадат сериозен отпор на най-добрите. Ако не го направят с футбол или резултат и не покажат, че са мъже, напрежението върху тима ще се увеличи и добрите игри и резултати в първите срещи рискуват да бъдат обезличени.

Author: Tyler Gonzales