България гони трета победа на ЕвроВолей 2023 срещу Хърватия

ЦСКА

Българският национален отбор по волейбол излиза за четвъртия си мач от Европейското първенство за мъже срещу Хърватия. Срещата в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна започва в 20:30 часа.

До момента „лъвовете“ записаха две победи и една загуба, което им отрежда второто място в група „B“ на шампионата, на който сме съдомакини заедно с Израел, Северна Македония и Италия. УНашите стартираха с тежка загуба от Испания с 1:3 гейма, но след това се реваншираха и надвиха Финландия и Украйна, като и двата случая те дойдоха също с по 3:1 гейма.

Мъжки национален отбор по волейбол

От своя страна, хърватите също са с две победи и една загуба, но заемат третото място в групата с точка по-малко от България. Те също започнаха с поражение с 0:3 от Финландия, а след това победиха 3:2 Украйна и с 3:0 Испания.

Днешният сблъсък може да се решаващ крайното разпределение на позициите в групата, тъй като е много е вероятно победителят от този мач да заеме второто място, за загубилият третото. Това пък ще бъде от значение за съперниците на двата тима на 1/8-финалите, които ще се проведат следващата седмица отново във Варна.

Лидер в нашата група е Словения с пълен актив от точки – 9, след трите си поредни победи. Първите четири отбора от всяка група продължават към елиминациите.

Author: Tyler Gonzales