България ще домакинства на “Колежа” от 2024-а година

ЦСКА

Българският национален по футбол все пак ще домакинства на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и в официални срещи. Това ще се случи в следващото издание на турнира Лига на нациите, което ще стартира през есента на 2024-а година след Европейското първенство в Германия.

В последните две години „лъвовете“ играеха домакинските мачове в Разград на „Хювефарма Арена“, а в четвъртък дебютираха на обновения „Колежа“ в контролата срещу Иран, която беше загубена с 0:1.

Сега обаче отговорникът за националите – Георги Иванов, обяви, че оставащите ни два мача от евроквалификациите – с Литва и Унгария, ще се играят на Националния стадион „Васил Левски“. Той сподели още, че когато „Христо Ботев“ вече отговаря на всички изисквания, националният отбор ще се премести там.

„Домакинството в Пловдив не е експеримент. Когато Ботев си оправи стадиона, ние ще се преместим да играем там. Съоръжението на Лудогорец е много далеч, „Васил Левски“ отговаря на критериите с компромиси, докато стадионът на Ботев е перфектен за футбол. Очакваме домакините да си оправят проблемите с козирката и осветлението, за да покрият изискванията към телевизията и УЕФА, за да вземат нужната категория 4. УЕФА ни разреши да играем мача с Иран на този стадион, тъй като е приятелски“, каза Иванов.

Author: Tyler Gonzales