Венци Стефанов каза как националният отбор ще тръгне нагоре

ЦСКА

Президентът на Славия – Венцеслав Стефанов, изказа мнението си след загубата с 0:1 от Иран в контролна среща, която се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Босът на „белите“ заяви, че националният отбор ще се подобри, когато се приеме правило в мачовете от българския елит да играят задължително по шестима българи в отбор.

„Големият проблем е, че се дава много малък шанс на българите да играят. Това е. Когато се приеме задължително в отбор да играят по 90 минути шестима българи, тогава националният отбор ще тръгне нагоре. Това го повтарям от години, най-малко 20 пъти съм го казвал на Изпълком. И нищо! Това е моят съвет към ръководните фактори в българския футбол, към царя и пъдаря, както се казва – шестима българи задължително на терена цял мач. Който клуб иска, да си вземе и 20 португалци и французи, или 10 футболисти от Мозамбик с европейски паспорти, но на терена да има повече българи по правило“, заяви Стефанов пред „Спортал“.

Шефът на столичния клуб направи паралел с първенствата на Чехия и Унгария, където играят предимно местни играчи.

„Лесно може да направите анализ дали в Чехия или Унгария например играят повече чехи и съответно унгарци, или е бъкано с чужденци като при нас. Или в Словакия. Това също са държави от Европейската общност, не говорим за Тамбукту. А вижте при нас в Ботев и Берое какво е. Как да стане, когато българите не играят. И Гуардиола да поеме националния отбор, същото ще е. Ядем тревата, но ядем и дървото“, каза още Венци Стефанов.

Author: Tyler Gonzales