Големи проблеми в Берое! Играчите заплашват с бойкот

ЦСКА

От началото на новия сезон в efbet Лига една от приятните изненади определено е отборът на Берое, който записа добри резултати, но по-важното е, че показва приятен за наблюдаване футбол. Това е впечатляващо на фона на сериозните промени, които бяха направени начело със смяната на собствеността.

Ернан Банато придоби акциите на „зелените“, а в отбора бяха привлечени над дузина нови играчи, основно от Аржентина. Заралии обаче изглежда успяха бързо да окомплектоват състава, защото след осем кръга те стоят на четвъртата позиция с 13 точки. Може би единствено двете поредни загуби от шампиона Лудогорец с 0:5 и от вицешампиона ЦСКА с 0:3 преди паузата за национални отбори помрачиха доброто представяне. Феновете на отбора пък се завърнаха по трибуните, което също е показателно.

Берое

Въпреки това, липсата на вътрешни проблеми не е мираж. Сега Nostrabet научи, че играчите на треньора Густаво Араголаса не са взимали заплати вече от три месеца, въпреки доброто си представяне. Футболистите дори са казали, че няма да излязат в мача срещу Черно Море следващия петък, ако до няколко дни не получават своите възнаграждения, които им се полагат.

Преди време нашата медия съобщи за сериозни проблеми във финансово естество под Аязмото, а това се затвърждава и от информацията, че шестима от играчите на отбора са били изгонени от квартирите си заради неизплатени наеми.

Това може да се окаже голям проблем за Араголаса, който се е хванал за главата и е в неведение какво ще се случва в близко бъдеще. Остава да видим дали играчите ще изпълнят заканата си другата седмица, ако не получат своите пари.

Берое

Author: Tyler Gonzales