Европа мина – време е Левски да продава, за да не съжалява

ЦСКА

Отборът на Левски приключи участието си в евротурнирите. Макар и голямата цел да не бе постигната, „сините“ изиграха отлични шест мача в Европа, с които несъмнено вдигнаха и цената на играчите си.

Сега за Левски фокусът остава само един – вътрешното първенство. Ръководството на клуба обаче не трябва да изпуска момента, в който „сините“ са на гребена на вълната – и час по-скоро трябва да опитат да извлекат дивиденти от ситуацията.

Няма съмнение, че в момента има сериозен интерес към играчи на Левски. Андриан Краев и Хосе Кордоба са само две от имената, спрягани за трансфер. За Левски няма по-добър момент от настоящия, за да продава. Защото по-късно може да съжалява.

Андриан Краев

Наско Сираков и компания пропуснаха да продадат Кордоба през зимата, надявайки се на положително развитие около смяната на собствеността. След това бранителят се контузи, а цената му падна, а в началото на лятото никой не искаше да плати сумата, която бе предлагана за него през зимата.

Сега и Кордоба, и Андриан Краев могат да бъдат продадени за много добри пари. Съвсем спокойно общо за двамата могат да бъдат взети 4 милиона евро. С подобен приход Левски до голяма степен може да си реши и проблемите с НАП, които в началото на годината се изразяваха в близо 12 милиона лева дълг.

Хосе Кордоба

След няколко седмици Левски може да съжалява, че не е осъществил подобни изходящи сделки. Защото сега „сините“ играят добре, но няма гаранции какво ще се случи в следващите мачове. Дали настроението в играта няма да падне, а с това и апетитът на други клубове към играчите на „сините“.

Времето за изходящи трансфери настъпи – и Левски трябва да се възползва, ако иска да си оправи финансовото състояние.

Author: Tyler Gonzales