Има ли сили Ботев да спре варненските моряци

ЦСКА

Отборът на Ботев Враца още търси себе си през това първенство. Тази вечер врачани домакинстват на втория Черно море и получават възможност да покажат какво ниво на развитие са достигнали. Защото именно срещу най-силните в елита проличава стойността на един тим.

До този момент през сезона подопечните на Даниел Моралес вече срещнаха пет от водещите ни клубове, с уговорката, че два от тях са в миникриза. При Славия обаче тя все още не беше започнала, когато изгуби във втория кръг във Враца.

Но след това последва кошмарна серия за Ботев от четири поредни загуби срещу най-добрите в групата. Две от бяха с голямо цифрово изражение, а при тази от Левски на „Герена“ врачани се биха сами, след като създадоха една дузина положения, но направиха досадни пропуски и не успяха да реализират попадение.

Фактите обаче са красноричиви – Ботев Враца записа четири загуби поред, без да отбележи гол, срещу така наречените грандове, в последните си пет мача няма вкаран гол от игра, тъй като трите точки в Благоевград бяха спечелени след автогол на домакините.

Ботев обаче разполага с качествени и опитни изпълнители, едни от които умеят да правят играта, а други да бележат – Стефан Велев, Диого Барбоса, Чавдар Ивайлов, Браян Переа, Жан-Пиер Да Силва, Марко Мажуга, Даниел Генов. Голове може да вкарва и универсалния Момчил Цветанов, а по-младите Красимир Тодоров, Мартин Смоленски и лекуващия контузия Мирослав Маринов също са с безспорни качества. 

Днес обаче срещу тима на Илиев Илиев ще се види, способен ли е Ботев Враца не само да оказва сериозна съпротива на водещите у нас и да се надиграва с тях, но и дали може да бележи и да печели точки или победи.

Author: Tyler Gonzales