Какво ще прави Лудогорец без Кирил Десподов?

ЦСКА

Българският шампион Лудогорец се раздели с най-добрия си футболист Кирил Десподов, който премина в гръцкия ПАОК. Трансферът може да е изгоден от финансова гледна точка за „зелените“, но на терена неговата липса несъмнено ще се усети.

Откакто пристигна в Разград, Десподов се превърна във водеща фигура за отбора. Той неведнъж успя да извади „зелените“ от трудни ситуации, а през миналата година бе в основата на това Лудогорец да измъкне 12-ата поредна титла на България под носа на ЦСКА, както и за вдигането на Купата на България.

Десподов логично потърси друго развитие на кариерата си, но е факт, че Лудогорец трудно може да намери негов заместник. Тази продажба е твърде рискована за „орлите“, които като нищо може да сдадат титлата през този сезон. Стига да има кой да я поиска от другите отбори, защото поне засега другите фаворити не са много убедителни.

Кирил Десподов

За Лудогорец предстоят трудни месеци без най-острия си футболист на терена. Десподов създаваше страшно много проблеми на всяка противникова отбрана, като това се видя и от многобройните му голове и асистенции през миналия сезон. 

Тази кампания ще бъде голямо изпитание за Лудогорец – и главната причина е раздялата с Десподов. Само времето ще покаже как ще се справят „зелените“ без голямата си звезда, но битката за титлата ще бъде изключително трудна.

Author: Tyler Gonzales