Купа “Дейвис” трябва да сплоти нацията, не само отбора

ЦСКА

Националът на България за Купа „Дейвис“ – Александър Лазаров, не успя да намери база за сравнение между световният номер 1 в мъжкия тенис – Новак Джокович и ракета номер 1 на страната ни Григор Димитров.

Българският национален отбор в състав Лазаров, Димитър Кузманов, Александър Донски, Янаки Милев се изправя утре и в неделя срещу отбора на Казахстан в сблъсък от Световна група I на световното отборно първенство по тенис за мъже. Срещите ще се проведат на кортовете на Български национален тенис център (БНТЦ) в София.

„Купа „Дейвис“ е надпревара, която би трябвало да сплоти не само отбора, а цялата нация. Новак Джокович спечели Откритото първенство на САЩ, прибра се в Белград, за да усети любовта на феновете, които го подкрепят и след това моментално отлетя за Испания, за да играе Купа „Дейвис“. Тук вече сравненията са излишни, защото това са хора от световна класа не само като тенисисти, а и като хора. За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш и голям човек“, заяви МИлев по адрес на сърбина, който за разлика от Григор Димитров намери време да представлява родината си.

Григор Димитров не е играл за България в тов състезание от 2015 г. Преди дни капитанът на тима ни Валентин Димов заяви, че щабът на Григор Димитров е дал негативен отговор на питането за евентуалното му участие в Купа „Дейвис“, защото състезанието не съвпада с графика на Димитров.

Ден след това стана ясно, че Григор ще замести Даниил Медведев на демонстративен турнир.

Author: Tyler Gonzales