Левски може да се бори за титлата и Купата

ЦСКА

Вратарят и капитан на Левски – Николай Михайлов, записа първи официален мач от февруари месец насам, като запази „суха“ мрежа при успеха с 2:0 над Пирин Благоевград на „Герена“. Бившият национал сподели, че „сините“ имат състав, който може както за титлата, така и за Купата.

„Аз се готвя, тренирам, чувствам се добре, благодаря за шанса. Искам да благодаря и на феновете за топлото посрещане. Радвам се, че запазих суха мрежа и момчетата си свършиха работата в атака. 2:0 и важни три точки, продължаваме към следващия мач“, сподели той след срещата.

Левски - Пирин Благоевград

„Левски спокойно с този отбор, с изградения стил на игра и тази сплав можем да се борим за шампион и за купата. Борим се на два фронта и с помощта на феновете и надявам се да имаме много поводи за радост през този сезон“, каза Михайлов.

„Пламен Андреев ми е като малък брат. Политиката на клуба е да се налагат млади играчи. Надявам се, че ще имам повече шансове, за да бъда в кондиция, когато се налага да помагам. Шест месеца без мач е доста време. Липсва ми да играя, няма какво да си кривя душата. Надявам се да имам повече срещи. Аз много добре знам къде е моята позиция и казвам, че искам да играя повече, за да мога да се държа във форма. Чувствам се добре и благодаря на треньорите и на феновете. Доволен съм от работата ни, имам още договор с Левски до лятото на 2024-а година, още съм на 35 години, не съм на 40“.

Николай Михайлов

Накрая Михайлов беше запитан и за впечатленията му относно националния отбор на България.

„Момчетата се бориха, особено на последния мач. Друг е въпроса за качеството и нивото на футболистите. Най-добрия български играч за последните 4 години, най-конвертируемият и капитан – Кирил Десподов, е единственият играч, който играе вече в гранд на Балканския полуостров. Виждате другите играчи кой и къде играе. Повечето са резерви, да не кажа и че не попадат в групата. Нашето поколение, което също нищо не направи за огромно съжаление, играехме групи на Шампионска лига, Лига Европа и си го правихме всеки сезон в клубните отбори. И въпреки това пак не успяхме да се класираме за голям форум. Така че като кажем да бъдем по-големи оптимисти е трудно, след като губиш. Не заслужаваха да загубят точки срещу Сърбия, а с Черна гора изобщо няма да коментирам. Нещата трябва да се подобрят, но ние трябва да ги подкрепим“.

Author: Tyler Gonzales