Легенда на бойните изкуства идва за гала вечерта в Бургас

ЦСКА

Един от хората, допринесли най-много за това Glory 89 да се проведе в България – Ренад Мехмедов, обяви бомбастична новина. Той обяви, че две от световните легенди на бойните изкуства пристигат за престижната проява у нас.

„Имаме увереността на кикбокс легендите Бадр Хари и Реми Боняски, че ще дойдат в Бургас и ще присъстват на гала вечерта Glory 89. Що се отнася специално до Бадр, едно от неговите момчета, което тренира при Марк Пасение, фигурира във файт-картата. Той даде дума, че ще дойде, не само заради това, че събитието се провежда в България, а и за да подкрепи боеца си“, каза за „Днес България“ Мехмедов.

„Очакваме още много величия в кикбокса като Антонио Плазибат и Реми Боняски, като Боняски най-вероятно ще бъде и коментатор. В Бургас ще пристигнат звезди от световна класа“, увери Мехмедов.

Най-мащабното спортно събитие у нас за годината – Glory 89, ще се състои в „Арена Бургас“ в морския град на 7 октомври. Любопитно е, че за първи път в своята история най-престижната бойна верига с двубои по правилата на К-1 идва в България.

Освен че ще събере на един ринг бойци от световна класа, Glory 89 ще сбъдне мечтата и на няколко български шампиони. Това са, разбира се, кикбокс звездата Стоян Копривленски, както и талантите Теодор Христов, Александър Петров, Драгомир Петров и Едуард Алексанян.

Новината на днешния ден е, че именно Алексанян излиза срещу състезателя на Бадр Хари Mohhamed Touchassie.

Author: Tyler Gonzales