Мико Кузманов преди Купа “Дейвис”: Напълно съм подготвен

ЦСКА

Първата ракета на България за Купа „Дейвис“ – Димитър Кузманов, ще открие серията срещу Казахстан с мач срещу втората ракета на Казахстан Тимофей Скатов. Кузманов разкри, че предизвикателството за него и отбора е голямо, но той вече е натрупал достатъчно опит и е подготвен както физически, така и психически.

Двубоят ще се проведе на 16 и 17 септември на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина в София. В първия състезателен ден програмата ще започне в 12.00 часа, а във втория – в 11.00 часа.

Купа Дейвис

„Отговорността е много голяма. Предизвикателството и за мен и отбора са големи. Мисля, че вече имам достатъчно опит в тези мачове. За пореден път ще играя първа среща и имам опит в това отношение. Чувствам се напълно подготвен. Чувствам се добре физически и психически. Очаквам с нетърпение да започнат мачовете“, заяви Кузманов.

Той сподели още, че познава добре Тимофей Скатов, макар че двамата не са играли един срещу друг до този момент.

Купа Дейвис

„Почти всяка седмица се засичаме със Скатов по турнири, но не сме играли един срещу друг. Гледал съм му много мачове и го познавам много добре. Предполагам, че същото важи и от негова страна. Знам какво да очаквам. Тенисът е много динамичен спорт и във всяка една секунда тактиката и постройката за игра могат да се променят. Хубавото на тези мачове е, че мога да получавам треньорски указания през цялото време. Ще бъде един много интересен мач за мен, а надявам се и за всички любители на тениса в България“, каза още Мико Кузманов.

Author: Tyler Gonzales