Млад отбор, грамотен треньор, фенове: Бъдещето е пред Левски

ЦСКА

Левски загуби от Айнтрахт и отпадна на крачка от влизане в групите на Лигата на конференциите. Тимът не изпълни голямата си цел, но въпреки това показа, че има светло бъдеще с млад отбор, грамотен треньор и заклети фенове.

Левски изигра шест фантастични мача в Европа. Тимът допусна само една загуба и допусна едва четири гола (три от тях срещу Айнтрахт). В три от мачовете бяха запазени и „сухи мрежи“. 

И всички тези резултати бяха постигнати с изключително млад отбор. В състава на Николай Костов се налагат млади играчи, и то българи – нещо, което няма как да не се хареса на феновете.

Айнтрахт Франкфурт - Левски

Костов пък от своя страна доказа, че е онзи „грамотен треньор“, който търсеше Наско Сираков преди няколко месеца. Левски заигра красив футбол, с настроение. И това се дължи на треньора.

А феновете – те винаги са с Левски до края, каквото и да става. Така беше и след загубата от Айнтрахт. Да, „сините“ навярно играха страхливо и се отнесоха с твърде голям респект към съперника, но въпреки това бяха подкрепени от привържениците.

За сравнение – другите български участници в Европа се представиха далеч по-слабо. Лудогорец отпадна от непретенционзия Олимпия Любляна в Шампионска лига, ЦСКА пък бе разгромен от Сепси. ЦСКА 1948 отстъпи на ФКСБ. Само Левски игра от началото до края на върха на възможностите си.

С този млад отбор, с този грамотен треньор и с тези заклети фенове спокойно можем да заявим, че бъдещето е пред Левски!

Author: Tyler Gonzales