Поканиха сърбин в националния отбор на България

ЦСКА

Селекционерът на националния ни отбор Младен Кръстаич е поканил голаджия от родината си Сърбия да играе за България. Това разкри пред колегите от Блиц асистентът на Кръстаич Иван Иванов, който е и старши треньор на Чавдар Етрополе. Въпросният играч е Петър Ратков, който обаче е отклонил предложението да облече екипа на България.

20-годишният нападател, който е с български корени, направи фурор с екипа на Бачка Топола през миналия сезон в Сърбия, и бе продаден на австрийския Залцбург за 5 милиона евро.

„Искахме да вземем в националния отбор един сърбин, който е с български корени. Казва се Петър Ратков. Набор 2003 г. е, в момента играе в Залцбург. Това лято направи трансфер за 5 милиона евро. Залцбург го купи от Бачка Топола. Опитахме се да го привлечем, но той си каза, че иска да играе за Сърбия. Там има по-голям шанс да направи кариера“, каза Иванов.

„Говорил съм с хора, които са работили с него. Първият му сезон е, когато е 17-годишен, но не вкарва нито един гол. Вторият сезон има 2 гола за около 30 срещи. Ако е българин, още на десетия мач, ако не е вкарал гол, ще го отпратят. И вече в третия си сезон в Бачка Топола вкарва 12-ина гола и следва трансфера в Залцбург“, ,добави Иванов.

„Да, знаем, че сърбите притежават страхотна популярност в мениджърските среди и знаят как да осъществяват големи трансфери, но това е и на база, че умеят да развиват играчите си. И Ратков влиза в първия си мач за Залцбург и веднага вкарва гол“, каза Иванов, Футболист №1 на България.

Author: Tyler Gonzales