Първа победа може да върне България в играта

ЦСКА

Националният отбор на България гостува днес на Черна гора в Подгорица в петия си мач от европейските квалификации. Срещата започва в 19 часа и в нея „лъвовете“ ще гонят първата си победа в Група „G“, която би им позволила да останат в битката за второто място, което също осигурява класиране за финалите в Германия.

До този момент нашите имат 2 точки, постигнати след равенствата с Литва и Сърбия, като в тези двубои България може да съжалява, че не взе максимума. Очевидно е, че отборът е дъжник на българските фенове, но днес има възможност да покаже, че може да играе добре и да печели.

Отделно съперникът е разклатен, след като преди дни завърши 2:2 като гост на Литва и звездата Стефан Йоветич атакува по-младите си съотборници за играта им, и играчите на Младен Кръстаич могат да се възползват от напрежението, което се създаде в лагера на тима.

Любопитно е, че на този ден преди 26 години големият Трифон Иванов вкара красивия гол с глава след асистенция на Христо Стоичков, с който спечелихме срещу Русия в София и се класирахме за Световното първенство във Франция, което обаче се оказа и последното ни участие на финали досега.

Евентуален състав на България: Иван Дюлгеров, Валентин Антов, Димо Кръстев, Илия Груев, Патрик-Габриел Галчев, Йоан Стоянов, Андриан Краев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Спас Делев, Георги Русев 

Author: Tyler Gonzales