Страхотни играчи на Левски превърнаха играта в изкуство

ЦСКА

Отборът на Левски успя да вземе своето срещу аутсайдера в елита Пирин, след като през второто полувреме показа привлекателното си лице. Този мач обаче, освен с трите точки за „сините“, ще бъде запомнен най-вече с фамозните два гола, които те вкараха. 

Голове, плод на изключителна индивидуална класа. Голове, достойни да влязат във всеки един футболен буквар. И не на последно място, голове, заради които феновете идват на стадиона, тъй като са жадни да гледат именно такива майсторски изпълнения.

При първото попадение Уелтън доказа защо е считан от много футболни специалисти за най-добрия нападател по нашите терени. Бразилецът използва силните си качества – скороста и техника, за да открие резултата. Той дръпна рязко и със самото поемане на топката се вклини между двама защитници и ги елиминира, за да изскочи сам срещу вратаря и да го преодолее с прецизен удар по земя.

Такива голове несъмнено вдигат цената на Уелтън и ако той демонстрира и занапред безспорната си класа, не е трудно да се предположи, че един ден Левски може да вземе рекордна сума за него от продажбата му.

Асен Митков

При второто попадение пък Асен Митков демонстрира страхотен за годините си футболен интелект и се разписа по единствения възможен начин – с техничен фалцов шут по диагонала. Това попадение ще вдъхне още по-голяма увереност и самочуствие на таланта, който започна да се докосва до големия футбол в предния сезон, а през този вече е основна фигура в Левски и с изявите си дава заявка за солидно присъствие в състава.

Author: Tyler Gonzales