Той е малък, примирен палячо

ЦСКА

Боксьорът в тежка категория – Тайсън Фюри, остана критичен към представянето на Олександър Усик срещу Даниел Дюбоа. Фюри, който е действащият световен шампион на WBC, заяви, че украинецът е трябвало да загуби поясите си на WBA, IBF и WBO в мача с британеца, когато двамата се изправиха един срещу друг на ринга миналия месец в полския град Вроцлав, Полша.

Тогава Дюбоа намери Усик с удар, който бе отсъден като непозволен от правилника, а Усик получи повече време за възстановяване. В крайна сметка, украинецът стигна до победата в деветия рунд, за да защити поясите си.

„Смятам, че той загуби срещу Дюбоа и се отказа, защото е един малък, примирен палячо. Откажеш ли веднъж, винаги ще го правиш, както видяхме с Дюбоа. И той го направи, така че видяхме двама предали се боксьори един срещу друг“, каза Фюри.

💢@Tyson_Fury accuses Oleksandr Usyk of „cheating“ in his recent win over Daniel Dubois.

Watch here: https://t.co/igqu3yrQlb #FuryNgannou pic.twitter.com/Uo4TJVPMCx

— Boxing News+ (@BoxingNewsPlus) September 7, 2023

Фюри не отхвърли възможността за мач с украинеца в бъдеще, след като преговорите между двете страни за двубой за абсолютната световна титла в тежка категория пропаднаха по-рано през годината. Британецът обаче настоя, че до мач ще се стигне при спазване на неговите условия.

„Ако Усик е добро малко момче, може да бъде опция, но ако не е, ще бъде поредният чуждестранен боксьор в средна категория, който остава в небитието. Ще го победя и дори няма да търся удар в тялото. Ще го нокаутирам с удар в брадичката, ако този мач се състои. Ако е добро момче и вземе малък процент от парите, тогава ще се стигне до двубой“, добави Циганския крал.

За Фюри предстои мач, който дори няма да бъде срещу боксьор. Той ще се изправи срещу бившия UFC шампион Франсис Нгану в двубой по правилата на бокса на 28 октомври.

Author: Tyler Gonzales