Треньорът на Левски обяви колко нови играчи иска

ЦСКА

Треньорът на Левски Николай Костов иска да подсили състава презе зимния трансферен прозорец с централен защитник, вътрешен полузащитник с по-офанзивни функции и нападател. Един от първите двама ще бъде от родното първенство, като наставникът и неговият щаб вече следят изявите на играча.

Нападателят е чужденец, който също вече е набелязан и се обмисля скоро да се влезе в първоначални разговори с него и клуба му, пишат колегите от „Тема Спорт“. Треньорът иска да има алтернатива на Рикардиньо, а не да се принуждава да преквалифицира играчи за върха на атаката.

В средата на терена пък липсва типичен плеймейкър, който да захранва нападателите с пасове. В момента единствено Джевад Ел Джемили се доближава до този профил, но испанецът с марокански корени все пак не е чист диспечер. Костов разполага и с трима централни защитници в лицето на Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап и Хосе Кордоба.

От началото на първенството треньорът на „сините“ е пуснал на терена 21 играчи, като в последните мачове на резервната скамейка преобладаваха юноши. Костов се надява през този месец да се реши въпроса с българските паспорти на Цунами и Уелтон, за да може да използва всичките си футболисти от страни извън ЕС. Към двамата се прибавят Роналдо, Рикардиньо, Кордоба и Дарлан.

Author: Tyler Gonzales