Треньорът на ЦСКА взе важно решение за отбора

ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро ще продължи да използва схемата 4-4-2 с ромб в средата на терена и занапред. Сърбинът с британски паспорт изненада с тази постройка при гостуването на Берое в Стара Загора, когато столът му беше сериозно разклатен, и промяната даде резултат.

Армейците изиграха най-силния си мач от началото на сезона и спечелиха с 3:0. Амос Юга бе поставен в предмостието на отбраната, а пред него действаха Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тобиас Хайнц, който беше с най-свободна роля и обикаляше по целия фронт на атаката. На нейния връх пък си партнираха Естрада и Дюкенс Назон.

„Червените“ играха по тази схема и в контролата с Литекс през паузата на първенството, когато Ел Маестро направи доста сериозни промени и даде шанс на футболисти, които нямат много минути от началото на сезона. Като опорен полузащитник бе използван Тибо Вион, пред него играха Кареасо и Шагоян, а зад нападителите Естрада и Асприля действаше Лазар Туфегджич. Дори и с експериментален облик, тимът показа, че се напасва добре към новата схема и спечели с 5:1.

Това е третата система, която Ел Маестро използва след завръщането си в ЦСКА. Той заложи на 3-5-2 срещу Сепси в Румъния и Лудогорец в Разград и допусна тежки поражения, а със схема 4-1-4-1 не можа да победи Славия и Черно море у дома. 

Сега сърбинът се надява с ромб в средата на терена да извлече максимума от своите полузащитнци, като вече неведнъж се е доказало, че позицията на Амос Юга е между защитата и средната линия. Още в домакинския двубой с ЦСКА 1948 в неделя вечерта ще се види как ще продължи да действа новата система на Ел Маестро, пишат колегите от „Тема Спорт“.

Author: Tyler Gonzales