Треньорът на Черна гора очаква труден мач срещу България

ЦСКА

Селекционерът на националния отбор на Черна гора – Миодраг Радулович, разкри, че отборът е фокусиран върху предстоящия мач с България в неделя в Подгорица във важна квалификация за UEFA EURO 2024, В група „G“ Черна гора е на трето място с 5 точки, докато „лъвовете“ са последни с два пункта и все още търси първата си победа.

Радулович обясни, че е останал разочарован от равенството 2:2 в гостуването на Литва преди два дни и остана на мнение, че мачът с българите утре няма да бъде лесен. Специалистът каза, че за „лъвовете“ срещата ще бъде по-лесна, тъй като ще играем по-спокойно и освободено.

иран българия

„Вярвам в отбора и смятам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора. Но в момента главната ни цел е да вдигнем отбора физически и психически след шокиращия край на мача в Каунас. Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм. Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране. Част от спорта е да искаме и да се надяваме, макар че често в живота желанията изпреварват възможностите“, коментира селекционерът на „черногорците.

„За българите е по-лесно, защото ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се управлява като предприятие или някаква фирма. Видяхте как подкрепяха литовците своя национален отбор. Резултатите им са далеч по-лоши от подкрепата. Ние също трябва да покажем желание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските способности да са като в Литва“, каза още Радулович.

Author: Tyler Gonzales