Хамилтън остава в Мерцедес още две години

ЦСКА

Седемкратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, официално подписа нов договор със своя отбор Мерцедес. Новото споразумение на британеца е до края на 2025-а година. Настоящият му такъв изтичаше в края на тази година. В същото време германският тим обяви, че другият пилот – Джордж Ръсел, също остава в тима за още две години.

The Team is delighted to announce that Lewis and George will continue to lead its driver line-up in 2024 and 2025. 💪pic.twitter.com/MSdlhUrOX7

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) August 31, 2023

Хамилтън се присъедини към Мерцедес в началото на 2013-а година и стана световен шампион през 2014-а, 2015-а, 2017-а, 2018-а, 2019-а и 2020-а година. Освен това той има 82 победи, 78 полпозишъна и редица подиуми.

Настоящият договор на Хамилтън изтичаше в края на 2023 г. Седемкратният световен шампион бе свързван с Ферари. Но както Скудерията, така и Хамилтън отричаха да са водили каквито и да е разговори.

Lewis is here to stay. 🖤😍pic.twitter.com/U6eBNcU8KT

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) August 31, 2023

„Всеки ден мечтаем да бъдем най-добрите и посветихме последното десетилетие заедно на постигането на тази цел. Да бъдеш на върха не става за една нощ или за кратък период от време. Това изисква ангажираност, упорита работа и отдаденост. За мен беше чест да си извоюваме място в историята с този невероятен екип“, сподели Хамилтън.

„Никога не сме били по-гладни за победа. Научихме се от всеки успех, но и от всеки неуспех. Продължаваме да преследваме мечтите си, продължаваме да се борим, независимо от предизвикателството. Ще победим отново. Благодарен съм на екипа, който ме подкрепяше както на пистата, така и извън нея. Нашата история не е приключила- решени сме да постигнем повече заедно и няма да спрем, докато не го направим“, добави пилотът на Мерцедес.

💬 “We have never been hungrier to win. We have learnt from every success but also every setback. We continue to chase our dreams, we continue to fight no matter the challenge and we will win again.”

Couldn’t have said it any better, LH. 🙏

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) August 31, 2023

Хамилтън е четвърти в класирането при пилотите през този сезон до момента със 156 точки от 13 състезания и четири класирания на подиума с две втори и две трети места.

✌🏾 more @MercedesAMGF1 pic.twitter.com/Tm9dkJ1ubN

— Lewis Hamilton (@LewisHamilton) August 31, 2023

Author: Tyler Gonzales